CENA KAFE NA OVOM OSTRVU U HRVATSKOJ ĆE VAS OSTAVITI BEZ REČI: Postala je luksuz, a i komšije neprijatno iznenađene
Hvar, Foto: Printscreen/Youtube/Polychronis Drone

previše je

CENA KAFE NA OVOM OSTRVU U HRVATSKOJ ĆE VAS OSTAVITI BEZ REČI: Postala je luksuz, a i komšije neprijatno iznenađene

Ove godine cene su dodatno porasle

Objavljeno: 19:49h

Najnoviji račun sa Hvara pokazuje da ovih dana kafa u kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 evra. Vest o računu za kafu na kom je odštampana zapanjujuća cena nije ništa novo za hrvatske primorske gradove tokom letnje sezone. Ali izgleda da su uspeli da iznenade, kako svoje tako i stanovnike iz susednih država ove godine. Kafa je sa ovom letnjom sezonom postala luksuz.

Kako se bliži letnja sezona, cene rastu, a prvi rast stiže sa najsunčanijeg hrvatskog ostrva Hvar. Prošle godine, u februaru, kafa na Hvaru koštala je skoro tri evra, dok je tokom sezone u popularnom kafiću cena skočila na 4,10 evra.

Hvar
Hvarfoto: Profimedia

Ove godine cene su dodatno porasle. Najnoviji račun sa Hvara pokazuje da ovih dana kafa u kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 evra.

Podsetimo, od marta 2023. do marta ove godine kafa je u Hrvatskoj poskupela za 7,4 odsto, što je najveći rast među zemljama EU.

Drugi najveći rast u EU imala je Rumunija, 6,8 odsto, a treća Bugarska sa poskupljenjem kafe od 6,6 odsto. Na nivou cele EU rast je bio minimalnih jedan odsto, a mnoge zemlje su zabeležile značajan pad cena.

Bonus video:

00:42

KAFA, ČOKOLADA, BANANE… Šta se to dešava u PRODAVNICAMA širom Srbije, cene pojedinih proizvoda neverovatne!

(Espreso/Mondo/M.Š./Večernji list/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.